Obavijest Korisnicima

Poštovani/a,

u uvjetima novonastale situacije u Republici Hrvatskoj (dalje: RH) povezane s pojavom i širenjemkoronavirusa(COVID-19), a slijedom Odluke ministra zdravstva o proglašenju epidemije bolesti COVID-19 uzrokovane virusom SARS-CoV-2, od 11. ožujka 2020., i odluka Nacionalnog Stožera civilne zaštite od 18. ožujka 2020., Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (dalje: HAKOM) u skladu s ovlastima iz članka 8. stavka 1. točke 11. i 12. Zakona o poštanskim uslugama (NN br. 44/12, 153/13, 78/15 i 110/19, dalje: ZPU) na dnevnoj bazi prati stanje na tržištu poštanskih usluga u RH te sve mjere i aktivnosti koje poduzimaju svi ovlašteni davatelji poštanskih usluga u RH u cilju zaštite zdravlja i života korisnika poštanskih usluga i zaposlenika davatelja poštanskih usluga.

Slijedom navedenoga HAKOM je svojim priopćenjem od 18. ožujka 2020.,(poveznica:https://www.hakom.hr/default.aspx?id=10280) obavijestio zainteresiranu javnost o očekivanim poremećajima u poštanskom prometu posebice u rokovima prijenosa poštanskih pošiljka, kao i promjena u načinu uručenja pošiljaka prilikom obavljanja poštanskih usluga, a za koje pošiljke je sukladno odredbama ZPU-a i općih uvjeta za obavljanje poštanskih usluga nužno potvrditi uručenje potpisom primatelja.

Također s time u svezi, HAKOM je pozvao sve ovlaštene davatelje poštanskih usluga u RH da promptno,ako već nisu, na svojim internetskim stranicama javno objave sve promjene u načinu obavljanja poštanskih usluga koje pružaju teda o tome sukladno odredbama ZPU-a pisanim ili elektroničkim putem na adresu elektroničke pošte obavijeste HAKOM. O mogućim daljnjim mjerama i aktivnostima koje će moguće biti poduzimane, HAKOM će pravovremeno izvješćivati zainteresiranu javnost i sve dionike tržišta poštanskih usluga.

U skladu sa gore navedenim, tvrtka Cash On Delivery Express d.o.o. obavještava sve korisnike naših usluga o slijedećem:

  1. Svi dostavljači tvrtke Cash On Delivery Express d.o.o. su opremljeni sa sredstvima za zaštitu protiv širenja virusa i to: maske za lice, rukavice, sredstvo za dezinficiranje ruku
  2. Poslovni prostori se redoviti dezinficiraju, nabavljena je dostatna količina zaštitnih maski i rukavica, uvedena je mogućnost rada od kuće.
  3. Prilikom dostave paketa, naši dostavljači su upućeni na minimalnu fizičku udaljenost od 2 metra od osobe kojoj dostavljaju pošiljku.
  4. Limitiranje socijalnih kontakata, dakle direktan kontakt sa klijentima je sveden na najmanju moguću mjeru kao i ulazak klijenata u prostorije tvrtke.
  5. U slučaju da naš dostavljač procjeni da uručenje pošiljke predstavlja opasnost na njegovo zdravlje, zadržavamo pravo promijene načina uručenja pošiljke.

 

Od početka upravljanja kriznim situacijom uzrokovanom COVID-19 virusom, unutar tvrtke suuvedene razne mjere: zabrana službenih putovanja, naročito van Hrvatske, zabrana putovanja avionom, otkazane su edukacije, treninzi, sastanci na kojima prisustvuje veći broj osoba, maksimalno se koriste on-line alatikomuniciranja.

Molimo sve klijente za poštivanje mjera i aktivnosti koje davatelji poštanskih usluga poduzimaju u cilju zaštite zdravlja korisnika i zaposlenika tijekom obavljanja poštanskih usluga u uredima, poslovnicama te putem dostavljača pošiljaka.

Posebno je važno da nam se javite na e-mail info@cod-express.hr ako Vas je osobno kontaktirala državna epidemiološka služba ili imate konkretne preporuke-mjere od strane epidemiologa ili Vašeg liječnikao kućnoj izolacijikako bismo na vrijeme kontaktirali dostavljača koji je bio u Vašoj blizinite poduzeli daljnje odgovarajuće korake.

Molimo sve klijente za razumijevanje u slučaju kašnjenja isporuka uzrokovanih mjerama za zaštitu zdravlja kako klijenata tako i našihdostavljača.

O mogućim daljnjim mjerama i aktivnostima koje će moguće biti poduzimane, Cash On Delivery Express će pravovremeno izvijestiti sve zainteresirane.

S poštovanjem,

Cash On Delivery Express d.o.o.